זה היה צריך להיות "יוצאים מן הכלל" של נקש וטולדנו. במקום זה ראיתי את "סוף שבוע עם ברני".
התקציר של "ילדים של אף אחד" מבטיח דרמה חודרת קרביים. מעון לנערים בסיכון שמופעל בצורה חצי פיראטית עומד לפני סגירה. בן המקום יעשה מעשה קיצוני כדי למנוע את הסגירה. ומה המעשה הקיצוני? אותו מעשה שעומד במרכז קומדיית הקאלט האמריקאית "סוף שבוע עם ברני".זאת הצרה שלי עם הסרט הזה. אין בכלל איזון בין הקומי לדרמטי, מה גם ששני החלקים האלו לא ממש עשויים טוב. הקומי לא ממש מצחיק, ואין כמעט סט אפים שיהפכו לסצנות קומיות אפקטיביות (חוץ, אולי, מחצי סצנה של רועי אסף בבית ראש העיר). ומבחינת הדרמה – גם כאן, דמויות הילדים שהיו אמורות להיפתח בפנינו נשארות מרוחקות. אני יודע מעט מאוד על הדמויות האלו. אחד רוצה להתגייס לצבא. למה? מה כל כך חשוב לו? אל תשאל שאלות קשות. הלאה. ילד אחר מרטיב בלילה. למה? אל תשאל שאלות קשות. הלאה. מה בכלל הסיפור של הנער הזה שהפך לגבר אבל נשאר לעזור לנערים אחרים? שאלה קשה. יש גם אופציה רומנטית באופק, אבל גם היא, כמו כל שאר חוטי הנראטיב כאן, רק נרמזת, ולא מפותחת.
אז הקומי לא מצחיק, והדרמה נשארת ברמה ראשונית ולא עובדת. ואז, לקראת סוף הסרט, מגיעות 2-3 סצנות מאוד דרמטיות, ומכיוון שארז תדמור הוא, בכל זאת, במאי מיומן, ניכר שהן סצנות מצוינות. הבעיה היא שלא היה להן שום בילד-אפ דרמטי, ולכן זה אולי יפה כתרגיל דרמטי לשחקנים, אבל זה לא עובד כסרט קולנוע.
ב"יוצאים מן הכלל", נקש וטולדנו הצרפתים מתרכזים בסיפורים של כמה דמויות מהנוער המטופל במעון המאולתר של גיבורי הסרט, וכך יש כמה וכמה רגעים מרגשים בחיים של אנשים שאני מכיר. את בני הנוער שב"ילדים של אף אחד" אני לא ממש מכיר, ומה שיש כתוב כל כך רזה עד שאין לי בכלל בסיס דרמטי לעמוד עליו (למה צב, למשל?). וככה יוצא שכל הכישרון של האנשים המעורבים בפרויקט הזה מבוזבז על תסריט לא אפוי מספיק. תסריט שלא מייצר סיטואציות קומיות, ולא מכיר לי את הדמויות מספיק טוב כדי שאוכל להתרגש כשהדרמה מכה. סרט מאכזב.