בתחילת הסרט יושבים כמה שחקנים אל מול מצלמה. מיד מגיע ההסבר: "ליל כלולות" דן בנושא שהוא מעין טאבו בחברה החרדית. לצורך הסרט נגבו עדויות מכמה וכמה דמויות, אבל הן לא יכולות להיחשף, אז השחקנים יביאו את העדויות האלו למסך בשמם. חשבתי: Fair Enough. מקובל עלי.
השימוש שהסרט הזה עושה בשחקנים הוא מינימלי עד כמעט לא קיים.
למעשה, הסרט הזה, במקום לספר על חוויית הגבר החרדי הצעיר והאישה החרדית הצעירה לפני, תוך כדי, ומיד אחרי החתונה, הוא יותר מספר לי על העולם החרדי, ולא על האנשים שממלאים את העולם הזה. התמונות שמלוות את סיפורי האנשים האלו לפעמים קשורות לנאמר, ולפעמים לא, והן כאן יותר כדי ליצור עולם חרדי, שיש בו חתונות, אבל גם הכנת חלות, ויש בו לימודי תורה, אבל גם חדרי ייחוד.
המון המון דיבורים יש בסרט הזה, אבל הם לעולם לא משויכים לאדם מסוים. הם הרי לא יכולים להיחשף. אז יש טשטוש התמונה. או צילום מהגב. או צילום של אוזן, או של שיער. הכול בכל דרך, רק לא לחשוף את הדובר או את הדוברת. אז בשביל מה הבאת שחקנים?
אה, אז ככה: מדי פעם יש פאוזה, והשחקנים שואלים את הבמאית שאלות. כאלו שיעזרו להם לבצע את התפקיד שלהם טוב יותר. והבמאית (החרדית) מסבירה להם (ולנו) את העולם החרדי. בשביל זה הם שם. בשביל זה כל הסרט כאן: כדי להסביר לי, החילוני, את העולם הזר והמוזר הזה שנמצא ממש מעבר לכביש. אבל אם אין כאן באמת דמויות, אז אין לי דרך להבין את האנשים שבו.כל כמה דקות יש כיתובית: משה, בן 37, גרוש ואבא לשניים; או: חנה, בת 42, נשואה, אימא לחמישה. המון משה וחנה כאלו עוברים בסך, קולם (או קול של שחקנים. לא יודע) נשמע, ממלא את הסרט במלל בלתי פוסק, אבל אני לא מצליח לחבר שם לדמות, לא מצליח לעקוב אחרי דמות אחת, או שלוש, וכל חוויות המבוכה שמתלווה לזוגיות של חרדים הופכות לסאונד בייטס ללא פנים. אנקדוטות שלא מתחברות לשום דבר. יש רגע אחד יפה בסרט שבו המצלמה מתארת מצב של נפש הניתקת מגוף ועולה למעלה, ובבת אחת החוויה הרוחנית הזאת נקטעת בחתונה. הסרט הזה מנסה להסביר לי את העולם החרדי, אבל לא את האנשים שבו, שמדברים (ומדברים ומדברים), אבל דבר לא נדבק לי לנפש, כי אין לי דרך לקשר בין מילה לאדם, בין משפט לאישה או לגבר ספציפי.
בסוף הסרט יש אמנם ניסיון לביים זוג אחרי החתונה, אבל זה כבר מעט מדי, מאוחר מדי, ומבולבל מדי. הסרט (הלא ארוך) הזה כבר התיש אותי בשלב הזה. יש כאן רעיון מסקרן מאוד: לספר לי על אספקט מאוד ספציפי בעולם שנמצא ממש מולי, ואני לא רואה אותו. אבל אין כאן אף עקיבא שטיסל, וגם לא שירה מנדלמן (גיבורת "למלא את החלל" של רמה בורשטיין). מה שכן יש זה הרבה בחורים צעירים ללא ייחוד (המאפיין המשותף היחיד שלהם הוא שהם חרדים) והרבה נשים צעירות (המאפיין המשותף היחיד שלהן הוא שהן חרדיות), אנשים ללא שמות וללא פנים, ואני מהר מאוד מאבד קשר רגשי עם הנאמר, והסרט הזה מפספס לי את הלב.